Malatya 2 Şubesi

Birim Temsilcilerine Formatör Eğitimi

Eğitim-Bir-Sen Malatya 2 No’lu Üniversite Şubesi birim temsilcilerine yönelik formatör eğitimi yaptı.

Malatya Battalgazi Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşen formatör eğitimine Şube Başkanı Yaşar Sakar, şube yönetim kurulu üyeleri, İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi ve Kredi Yurtlar Kurumunda  (KYK) görev yapan birim temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Malatya 2 No’lu Üniversite Şubesi Başkanı Yaşar Sakar, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı olan Eğitim-Bir-Sen’in büyük ve güçlü bir sivil toplum örgütü olduğunu, gücünü de haktan, hukuktan ve adaletten yana kullandığını belirtti. Yapılan formatör eğitimin öneminden bahseden Başkan Yaşar, bu tür eğitimlerin güncellenerek sürekli hale gelmesinin temsilciler üzerindeki aidiyet duygusunu güçlendirdiğini ve sendikal faaliyetleri daha da bilinçli bir hale getirdiğini söyledi.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bilal Genç’in konuşmacı olduğu formatör eğitiminde, sendikacılığın tanımı, tarihi ve geçmişten bugüne sendikal faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Merhum Mehmet Akif İnan’ın öncülüğünde kurulan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in tüm sendikal hareketlerden farklı olduğunu ve bunu bugün ulaştığı güç ile kanıtladığını vurgulayan Doç. Dr. Genç, azim ve kararlılık ile hak için girişilen bu mücadelenin günümüzde artık gündem belirlediğini ifade etti.

Hangi düşünceye sahip olursa olsun her bireyin mutlaka kendisine yakın bir sendikal faaliyetin içeresinde olması gerektiğini vurgulayan Genç, formatör eğitimi sunumunda sendikacılık, temsiliyet, bireylerle karşılıklı ilişkiler, birim temsilcilerinin önemi, sendikal faaliyetlerdeki rolü ve önemi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Programın sonunda formatör eğitimini alan birim temsilcilerine katılım belgesi verildi.